Το Φεστιβάλ

 FINAL POSTER NGFF22Το New Generation Film Festival φιλοδοξεί και το 2022 να κινητοποιήσει τους νέους δημιουργούς της 7ης τέχνης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, σε μια νέα διοργάνωση στα τέλη Σεπτεμβρίου (26-28/9) στον Κινηματογράφο "Μικρόκοσμος" και στο "Εύπολις Art", στην Αθήνα.

Τα δύο Διαγωνιστικά Τμήματα θα παραμείνουν ως ο κεντρικός κορμός του επίσημου προγράμματος του Φεστιβάλ - ταινίες μυθοπλασίας, πειραματικές, animation και ντοκιμαντέρ-  δημιουργών που διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, από 14-17 ετών και 18-30 ετών.

Καλούνται, ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργοί, από 14-30 ετών, να καταθέσουν στην πλατφόρμα του New Generation Film Festival τις μικρού μήκους ταινίες τους, διάρκειας μέχρι 20 λεπτά και παραγωγής 2021-2022, έως το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022.

Τα βραβεία θα τα απονείμει τριμελής επιτροπή, την οποία θα απαρτίζουν, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης Ιάκωβος Γωγάκης, όπως επίσης κι άλλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Θα επιλεγούν, έως 20 ταινίες σε κάθε τμήμα.

Στη φετινή διοργάνωση, προστίθενται ακόμη δύο τμήματα στο Παράλληλο Πρόγραμμα, στα οποία το κοινό θα αποφασίσει και θα απονείμει τα βραβεία (Βραβεία Κοινού). Πρόκειται για το τμήμα "Πρώτη Φορά και για Πάντα", με δικαίωμα συμμετοχής, των δημιουργών που τίμησαν το New Generation Film Festival στην πρώτη διοργάνωση, το 2021. Το δεύτερο, φέρει τον τίτλο "New Generation International", και απευθύνεται σε μικρομηκάδες σκηνοθέτες απ’ όλο τον κόσμο (ηλικιακή κατηγορία 14-30 ετών). Οι νικητές θα λάβουν χρηματικά βραβεία και στα τέσσερα τμήματα. Πρόθεση των διοργανωτών, είναι να πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά, ένα στοχευμένο workshop για τους νεαρούς σκηνοθέτες, στο οποίο θα μπορεί να συμμετέχει και το κοινό.

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: https://www.viva.gr/tickets/cinema/cine-mikrokosmos/

 

 

Το πρόγραμμα

 NGFFschedule2022

 

 

 

banner low 2023