Διοργανωτής
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία "Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού Εύπολις-art" ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2015 με σκοπό να στεγάσει όλες τις μορφές τέχνης και να προσφέρει σε νέους δημιουργούς την καλλιτεχνική ελευθερία να εκφραστούν μέσα απ’ αυτές. Το 2017, θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες απ’ το χώρο του θεάτρου, δημιουργήσαμε το ετήσιο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου. Το 2020 ήρθε η ιδέα του New Generation Film Festival, ενός ετήσιου κινηματογραφικού φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους επικεντρωμένο στη νέα γενιά δημιουργών, το οποίο και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2021.
Διευθυντής
Γιάννης Γιάννακας
Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Ως φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης άρχισε να ασχολείται αυτοδίδακτα με τη μουσική και το πιάνο και στη συνέχεια ξεκίνησε μαθήματα Αρμονίας με τον Νίκο Ντρέλα και μαθήματα πιάνου με τη Δήμητρα Ροζάκη. Απέκτησε τα πτυχία Ειδικού Αρμονίας και Πιάνου με άριστα και διδάσκει πιάνο και θεωρητικά στο Νεοκλασσικό Ωδείο Γέρακα και στο Κλασσικό Ωδείο Χολαργού. Έχει συνθέσει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, audiobooks, trailers κ.α. Είναι ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής της ΑΜΚΕ Εύπολις-art και διευθυντής του New Generation Film Festival Greece (NGFF).
Καλλιτεχνική Διευθύντρια
Διονυσία Μπουζιώτη
Η Διονυσία Μπουζιώτη είναι αριστούχος απόφοιτος (ΒΑ, ΜΑ) του Τμήματος Θεατρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τη διατριβή της (PhD) στο Πανεπιστήμιο του Leeds, η οποία αναγνωρίσθηκε ως έργο ερευνητικής αριστείας περί εφαρμοσμένης φιλοσοφίας στη σκηνοθεσία και την εκπαίδευση ερμηνευτή. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδευτικός Ανώτατης Εκπαίδευσης (AFHEA). Επί του παρόντος, εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Leeds Arts and Humanities Research Institute (LAHRI) με αντικείμενο την απομακρυσμένη σκηνοθεσία performance μέσω ψηφιακών μέσων. Η βασική καλλιτεχνική της ταυτότητα ορίζεται στα πλαίσια της σκηνοθεσίας με ειδίκευση σε μεταμοντέρνες διασκευές αρχαίας τραγωδίας, χοροθέατρο και ταινίες χορού (dancefilms). Έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία για το καλλιτεχνικό της έργο από ακαδημαϊκούς φορείς του εξωτερικού και διεθνή φεστιβάλ. Παράλληλα είναι μέλος της ιδρυτικής επιτροπής του ακαδημαϊκού περιοδικού που εκδίδει το Centre of Practice Research in the Arts (CePRA). Έχει εκδώσει επιστημονικά άρθρα και παρουσιάσει ευρήματα σε διεθνή συνέδρια, ενώ εργάζεται αφιλοκερδώς ως αξιολογήτρια επιστημονικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τέλος, η Διονυσία είναι ενεργό μέλος των Higher Education Academy (Advance HE), Dance HE, Theatre and Performance Research Association (TaPRA, Performer Training) και Hellenic Centre of the International Theatre Institute (ΙΤΙ).
Μέλη της κριτικής επιτροπής του NGFF 2023
Θάνος Κερμίτσης
Ο Θάνος Κερμίτσης γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Film & Tv Studies του New York College, απόφοιτος του τμήματος Post Production του ομίλου Intergraphics αλλά και απόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Απο το 2008, έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους ενώ η πρώτη του μεγάλου μήκους ήταν η πολυβραβευμένη ταινία επικής φαντασίας “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος”. Έχει επίσης συμμετάσχει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους ώς μοντέρ αλλά και διευθυντής φωτογραφίας. Όλες οι ταινίες του έχουν διακριθεί και βραβευτεί σε διεθνή και εγχώρια κινηματογραφικά φεστιβάλ. Έχει βραβευτεί ώς σεναριογράφος τρεις φορές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με τα σενάρια“Family Park” και “3L3N1” το 2015 και το “4 Κύκλοι” το 2017. Το 2017 συμμετείχε στο 40o Εθνικό Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους ταινιών Δράμας με την ταινία “Καληνύχτα” η οποία απέσπασε δύο βραβεία.Το 2016 σε συνεργασία με τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Δημήτρη Λάλο, δίδαξε σε σεμινάρια υποκριτικής κινηματογράφου, στο Θέατρο Εν Αθήναις. Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Ιονίων Νήσων, που έλαβε χώρα στην Λευκάδα το 2012 και το 2013.
Γεωργία Νικολάου
Η Γεωργία Νικολάου γεννήθηκε στην Έδεσσα.
Οι μεταδευτεροβάθμιες σπουδές της είναι στον κλάδο των οπτικοακουστικών(ΑΚΜΗ-MEDIA ARTS, Διεύθυνση–Οργάνωση Παραγωγής ΟπτικοακουστικώνΤαινιών) στον οποίο εργάστηκε από το 2005 έως το 2022 ως Βοηθός Δ/ντήΠαραγωγής κινηματογραφικών, τηλεοπτικών και διαφημιστικών ταινιών ενώ,παράλληλα, συμμετείχε στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους και θεατρικών παραστάσεων.
Είναι πτυχιούχος του προγράμματος “Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό” (BA)του ΕΑΠ και μεταπτυχιακή φοιτήτρια της “Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων”(MSc) και της “Δημόσιας Ιστορίας” (MA) στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα εξειδίκευσης στο Nτοκιμαντέρ και τηνPerformance Art στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εκπαιδευτεί στην πρακτική της Προφορικής Ιστορίας και στην Προφορική Ιστορία μπροστά στον κινηματογραφικό φακό.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ερευνητικής συλλογικότητας P_A_R_C (PerformanceArt Research Collective) με έδρα την Αθήνα και το Βερολίνο και ως περφορμερ συμμετείχε με την ομάδα Geopoetics στο “Is this a story?” τον Ιούνιο του 2018στο Quilombo Centro Cultural και στην site based performance “Γυναίκες σεπλυντήριο (αναταραχή αρχείου)” στο Apparat Athen την άνοιξη του 2019 ενώ,τον Οκτώβριο του 2020 πήρε μέρος στην ομαδική performance “Η Νίνα στο Λυκαβηττό” που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Λυκαβηττού.